ホームメニュー
UDS RESORT
運営元 沖縄UDS株式会社
イベント

【25.10.10.Fri-12.Sun】A TASTE OF OKINAWA― 味と形と手触りで語る、沖縄の旅の記憶 ―

開催期間: 2025年10月11日 - 2025年10月13日

ホテル アンテルーム 那覇2階のSHOPスペースにて3日間限定の特別イベント「A Taste of Okinawa― 味と形と手触りで語る、沖縄の旅の記憶 ―」を開催いたします。
会期中は沖縄全島より選りすぐりの工芸・食品10業者をあつめた販売を行います。
旅から帰ったあとにもふとしたときに沖縄を思い出せるようなぬくもりのあるアイテムや思わず自慢したくなるようなおしゃれなアイテムをご用意しています。ご宿泊以外の方もお楽しみいただけますのでぜひ皆様のご参加をお待ちしております。

【「A Taste of Okinawa― 味と形と手触りで語る、沖縄の旅の記憶 ― 概要】
期間:2025年10月10日(金)13:00 ~18:00
   10月11日(土)11:00~18:00
    10月12日(日)11:00~16:00
場所:ホテル アンテルーム 那覇 2階 SHOPスペース
入場料:無料
駐車場:無料、50台
*満車時は近隣のコインパーキングのご利用をお願いします
決済方法:現金のみ(日本円)

■ 出展内容(予定)

工芸品
・やちむん(陶器)
・琉球ガラス
・漆器
・織物(知花花織・首里織・ミンサー織・紅型)
・シーサー

食品
・黒糖・黒蜜
・島唐辛子・スパイシーカシューナッツ
・ちんすこう・羊羹・島飴
・黒糖ピーナツバター
・勝山シークヮーサー・塩
(※地域の作家・生産者10業者によるセレクト)

本展に関するお問い合わせ
ホテル アンテルーム 那覇 GALLERY 9.5 NAHA
info@anteroom-naha.com (担当:﨑原)

(英文)

A Taste of Okinawa
— A journey told in flavor, shape, and touch —

Experience Okinawa Through Taste and Craft
Okinawa is made up of 691 islands, 49 of them inhabited.
Each island carries its own rhythm of life, where people live in harmony with nature—
shaping unique traditions, flavors, and craftsmanship.

“A Taste of Okinawa” invites you on a sensory journey.
Feel the warmth of craftsmanship, the layers of local flavor,
and the stories woven between people and the land.

Here, all five senses awaken—
the glimmer of the sea, the sound of the wind,
the texture of clay, the taste of salt and sun,
and the scent of southern air.
Each moment reveals a different facet of Okinawa’s soul.

When you bring home the handmade treasures and tastes from your journey,
their warmth and spirit linger quietly within your everyday life—
a gentle rhythm of the islands that stays with you.

Date & Time
October 10 (Fri) – October 12 (Sun), 2025
13:00 – 16:00
Venue
HOTEL ANTEROOM NAHA

3-27-11 Maejima, Naha, Okinawa 900-0016
TEL: 098-860-5151
Admission: Free

Exhibition Contents
Crafts:

Pottery (Yachimun), Ryukyu Glass, Lacquerware, Textiles (Chibana Hanaori, Shuri Ori, Minsaa Ori, Bingata), Shisa figures

Food:
Brown sugar, island chili, chinsuko cookies, yokan (sweet bean jelly), island candy, brown sugar peanut butter, spicy cashew nuts, Katsu-yama shikuwasa juice, salt
(Featuring 10 selected local artisans and producers)

Payment Method
Japanese Yen only (Cash)
Organizer

Okinawa Prefecture
(“High Value & Global Expansion Acceleration Project FY2025”)

Contact
ATTITUDE

E-mail: info@attitude.asia

(中文)

沖繩風味之旅(A Taste of Okinawa)
— 以滋味、形態與觸感講述的旅程 —

以味覺與工藝,細細體驗沖繩的文化與風土
沖繩由691座島嶼組成,其中49座有人居住。
每座島嶼都擁有獨特的節奏與文化,
人們與自然共生,孕育出專屬於島嶼的風味與手作之美。

「沖繩風味之旅(A Taste of Okinawa)」
邀您展開一場五感的探索之旅。
感受職人手作的溫度、土地孕育的味道,
以及人與自然交織而成的故事。

在這裡,五感將被喚醒——
海的閃光、風的聲音、陶土的質感、
鹽與陽光的味道,以及南島空氣的氣息。
每一刻,都展現沖繩靈魂的不同面貌。

當您將旅途中邂逅的手作與美味帶回家,
那份島嶼的溫度與氣息,也隨之融入日常。
即使重返現實,沖繩的柔和節奏仍伴您左右。

活動日期與時間
2025年10月10日(週五)至10月12日(週日)
13:00 ~ 16:00
活動地點
那霸安特魯姆飯店(HOTEL ANTEROOM NAHA)

沖繩縣那霸市前島3丁目27-11
電話:098-860-5151
入場免費

展出內容
工藝品:

陶器(やちむん)、琉球玻璃、漆器、織物(知花花織、首里織、ミンサー織、紅型)、獅子(シーサー)

食品:
黑糖、島辣椒、沖繩酥餅(ちんすこう)、羊羹、島飴、黑糖花生醬、香辣腰果、勝山香檬汁、海鹽
(由10位當地職人與生產者精選展出)

付款方式
僅限日圓現金支付
主辦單位

沖繩縣(令和7年度 高附加價值・全球拓展加速化事業)

洽詢資訊
ATTITUDE

信箱:info@attitude.asia